Stof

I mit skrædderi bruger jeg til dåbskjoler, sengesæt og andre varer kun stoffer af 1. kvalitet

Stofferne er stærk og lækkert bomuld, blødt fint hør, tyndt silke og satin; både den lidt tynde og smidige satin og den mere fede satin.

Bomuld, der er kendt helt tilbage til år 3000 f. kr., er nok det mest kendte materiale. Bomuld er et naturprodukt, der er slidstærkt, robust og behageligt til beklædning, da det har er god absorberingsevne med hensyn til at optage fugt fra kroppen.

Hør er et naturprodukt, der oprindeligt blev dyrket i de baltiske lande og sidenhen eksporteret til Europa.
I dag er hør et yndet produkt, da det er hudvenligt og behageligt at have på. Hør er et slidstærkt og holdbart materiale, der kan vaskes, men dog kræver strygning.
Silke blev kendt i Europa omkring 900-tallet. Silke er udvundet af kokonens larver eller er sekret der i form af en tråd udskilles af insekter. Silke er et eksklusivt stof, der dog er temmelig sårbart ved både opbevaring og pleje som fx vask og rens.

Polyester er et kunstig fremstillet stof, der udmærker sig ved slidstyrke og holdbarhed. Polyester er derudover nemt at rengøre.

Jeg syr som regel gerne en dåbskjole eller tilbehør af stof, du finder et andet sted. Prøv fx at se metervarer stof af høj kvalitet hos Stof & Stuff på deres webshop på www.stofogstuff.dk

Ring til mig på 3062 0697 for at høre nærmere.